Uw server kent een aantal beveiligingen. Zo heeft ook uw pop-box een beveiliging tegen ongewenste aanvallen.

U kunt per uur maximaal zo'n 20 keer de pop-box legen. In de praktijk gebruikt men meestal de pop-box iedere 10 minuten. Dat komt neer op 6 keer per uur dus 20 is ruim voldoende.

Op het moment dat u dus 10 keer per minuut de pop-box probeert te legen, zal de server dit zien als een mogelijke aanval. Hij schakelt zichzelf dan vervolgens 5 minuten uit. Probeert u het gelijk nog een paar keer, dan komen hier nogmaals 5 minuten bij. Het voordeel van dit systeem is dat "internet vandalen" uw pop-box niet kunnen blokkeren. Met zo'n 500 pogingen per dag kunt u de e-mail vaak genoeg checken.