Hoe stel ik IMAP in op mijn iPHONE

IMAP stelt u als volgt in:

- In uw iPHONE mailinstellingen drukt u op 'Voeg account toe'
- Indien u geen verbinding maakt met een Exchange server, drukt u op 'Anders'
- Bovenaan drukt u 'Voeg een mailaccount toe'
- Vul de gegevens in die u voor het betreffende e-mailadres heeft
- Na de gegevens te hebben ingevoerd, komt u op een pagina dat standaard al op IMAP staat
- Een deel van uw ingevulde gegevens is reeds meegenomen
- Server inkomende post: pop.uwdomeinnaam.nl
- Gebruikersnaam: uwmailnaam@uwdomeinnaam.nl
- Het wachtwoord dat bij deze naam hoort invullen
- Voor de server uitgaande post kiest u de Hostnaam van uw provider, bijv. smtp.ziggo.nl of mailhost.kpn.nl, enz
- De gegevens worden vervolgens door uw iPHONE gecontroleerd. Dat kan even duren
- Vervolgens drukt u rechtsbovenaan op 'Bewaar' en de iPHONE kan via IMAP ontvangen en verzenden.
- Om nu te kunnen synchroniseren met uw mailserver (webmail.uwdomeinnaam.nl) moet u nog enkele instellingen maken.
- U gaat naar 'Instellingen/mail, Contacten, Agenda'.
- Ga naar het account waarvoor u IMAP heeft ingesteld.
- Klik op 'Account' en onderaan op 'Geavanceerd'.
- Voor inkomende-instellingen, gebruikt u als voorvoegsel '/'. SSL kunt u uit laten staan. De serverpoort is 143.
- Via webmail kunt u mappen aanmaken. Deze mappen worden zichtbaar als u naar uw E-mail account in uw iPHONE, waarvoor IMAP is gemaakt, gaat. U heeft nu gesynchroniseerd. Vanaf nu kunt u op uw iPHONE mail tussen de verschillende mappen verplaatsen/bewaren.
Deze instellingen zijn voor andere merken mobiele telefoons nagenoeg vergelijkbaar in te stellen.

Het verschil tussen POP en IMAP is dat de email dan op de server blijft. Het verplaatsen van e-mail, het aanmaken van mappen, e.d. gebeurt dan op de server, in plaats van lokaal.