Subdomeinen

V: Kan ik zelf subdomeinnamen aanmaken en hoe doe ik dit?
A: Ja dat kunt u in PLESK op een betrekkelijk eenvoudige wijze zelf doen:

Om een subdomein in te stellen:

1. Ga naar Domeinen > domeinnaam > Subdomeinen.
  2. Klik Nieuw Subdomein Toevoegen.
  3. Geef de gewenste subdomeinnaam op. Dit kan bijvoorbeeld het onderwerp van uw site zijn, een afdeling van uw organisatie of welke andere combinatie van letters, cijfers en het verbindingsstreepje dan ook (tot maximaal 63 karakters).

De naam van het subdomein moet beginnen met een karakter uit het alfabet. Het gebruik van hoofd- of kleine letters maakt geen verschil voor de naam van een subdomein.

4. Als via dit subdomein transacties zullen worden uitgevoerd die beveiligd moeten worden, selecteer dan het selectievakje SSL-ondersteuning. In dat geval zal het SSL-certificaat dat onder het hoofddomein is geinstalleerd worden gebruikt voor het versleutelen van transacties.

Wanneer u de site publiceert dan moet u standaard de webbestanden die via een beveiligde verbinding toegankelijk moeten zijn uploaden naar de map httpsdocs en de bestanden die via normaal HTTP toegankelijk moeten zijn naar de map httpdocs. Als u dat handiger vindt, dan kunt u er voor kiezen om alle bestanden via een enkele locatie te publiceren in de map httpdocs. Om dit te doen selecteert u de optie Gebruik van een enkele map voor het opslaan van SSL en niet-SSL-bestanden.

5. Als dit subdomein een deel van uw website zal omvatten dat u zelf beheert, laat dan het selectievakje Gebruik het FTP-gebruikeraccount van het hoofddomein geselecteerd. Als dit subdomein een aparte website omvat die hoort bij, of die wordt beheerd door een ander persoon, selecteer dan de optie Maak een apart gebruikeraccount aan voor dit subdomein en geef de gebruikersnaam en het wachtwoord op die zullen worden gebruikt voor toegang tot de webruimte door middel van FTP en voor het publiceren van de inhoud van de website.
  6. Als u de hoeveelheid schijfruimte wilt beperken die door webbestanden onder dit subdomein kan worden ingenomen, dan geeft u de gewenste waarde in megabytes op in het veld Harde beperking van schijfruimte.

Als de opgegeven beperking wordt overschreden, dan kunt u geen bestanden meer toevoegen aan de webruimte en kan het bewerken van bestaande bestanden deze beschadigen.

7. Geef aan met welke programmeertalen uw website is ontwikkeld. Anders zal uw site wellicht niet goed functioneren.

Bijvoorbeeld, als uw website voornamelijk is geschreven in ASP, maar deze ook gebruikt maakt van een aantal toepassingen die in PHP zijn geschreven, zoals de toepassingen uit de Scriptbibliotheek (Domeinen > domeinnaam > Webtoepassingen), selecteer dan de selectievakjes ASP-ondersteuning en PHP-ondersteuning.

8. Om het instellen te voltooien, klikt u op OK. Het kan tot 8 uur duren voordat de informatie over het nieuwe subdomein is doorgedrongen tot het gehele domeinnamenysteem en beschikbaar is voor alle internetgebruikers.

Om webinhoud te publiceren in de webruimte van het subdomein, volgt u de instructies. Kijk hiervoor in de sectie: Sites aanmaken en publiceren.

Kijk ook hier